naftkhabar-header-2k

دولت و مجلس

فقدان نهاد پارلمانی مشکل امروز نفت

حاشیه های جدایی سعید خوشرو

۲۹ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۶:۱۳

0
1
حاشیه های جدایی سعید خوشرو

سعید خوشرو از تیم پاک نژاد جدا شد. مساله ای که میتوان آن را یک اتفاق عادی نگاه کرد با توجه به اینکه سعید خوشرو مدیر موفقی در پست های قبلی بوده است ولی اکنون مساله یک بیماری است که متاسفانه او گرفتارش شده است و نیاز به تمرکز در درمان و مراقبت بیشتر از سلامت دارد.

 اما حاشیه هایی که این روزها بر سر این موضوع رقم خورده است کمی عجیب است. صندوق های بازنشستگی از حساسیت های دو چندانی برخوردار است،اینجا، امید زحمت کشان دیروز کشور است که امروز این بنای عظیم نفت با زحمت ها و تلاش های آنان شکل گرفته است، هر گونه حاشیه سازی و نگران سازی بازنشسته ها از روند های صندوق بازنشستگی ظلم مضاعف به این قشر عزیز و محترم است.

 مساله ای که کمتر به آن پرداخته شده است، میراثی است که بیات و تیم قبلی برای تیم فعلی نفت به جا گذاشته اند. خرید بی قاعده و بالاتر از قیمت سهام هلدینگ خلیج فارس در دولت قبل و پرداخت اقساط سنگین آن به بانک ملت، چاه ویلی است که هر تیم مدیریت و هر رییس صندوقی را از مدار رفتار طبیعی خارج میکند. فقط هم این نیست به حال و روز شرکت های زیر نظر صندوق مانند تاسیسات دریایی و اویک نظری داشته باشیم که حتی در حقوق دادن هم دچار مشکل شده اند در میابیم که بیات و همراهان با صندوق چه کرده اند.

حجم حاشیه و ویرانی به جا مانده از قبل این قدر زیاد است که خرده و اشکال بر هیچ مسوولی نیست که بیاید اینجا و شدیدا غافل گیر شود. چنانچه سعید خوشرو و بقیه تیم جدید نیز دچار این شوک شدند. این شوک تاثیرات خودش را دارد. چگونه باید از این مهلکه ی عظیم کمبود منابع مالی برای تامین بازنشسته ها و حجم بدهی های گسترده صندوق و ایجاد مرکز درامدی تازه باید عبور کرد؟ هر رییس صندوقی سر کار میامد سوال هر ساعت و هر روزش در مدیریت صندوق این بود. حالا یا راهی میافت و چالش را حل میکرد یا توانش را نداشت و در جا میزد. 

 هر چه هست مساله بازنشسته ها جز اولویت های وزیر نفت است. از بیرون مسایل اما به شکل زرد رسانه ای دیده میشد. اینکه خوشرو اقتدارش کمتر از فلانی است و با وزیر روابطش خوب است یا بد است.... جالب است که گویندگان این خبرهای آب در هاون، از روابط نزدیک خوشرو و پاک نژاد عمدتا بی خبرند.

 در این میان باید به یک ضعف اساسی در امروز وزارت نفت هم اشاره کرد و آن فقدان معاونت پارلمانی است که فشار و لابی گری برخی نماینده ها را از وزیر دور و مدیریت کند.

پیرهادی نه دلبستگی بالایی به تیم فعلی دارد و نه کارش را درست بلد است اجرا کند. اگر نهاد پارلمانی نفت مانند آنچه دوران بازرگانی مرحوم دنبال میشد، بود، امروز وقت اعظم مدیران نفتی در سرو کله زدن با برخی نماینده ها تلف نمیشد و کارها بهتر پیش میرفت اما امروز نفت فاقد نهاد پارلمانی است و دسترسی برخی لابی گران که مطالباتی خارج از عرف از نفتی ها دارند به مدیران فراهم است و نهاد پارلمانی هیچ سنگر و حایلی نساخته که مدیران در شرایط امن تری فعالیت کنند. در این میان بیماری تیرویید هم از راه میرسد و یک مدیر را از تیم پاک نژاد جدا میکند. برای بهرزوی و سلامتی سعید خوشرو دعا میکنیم که او قطعا یک سرمایه مدیریتی برای نفت کشوراست.

#نفت
#اخبار نفتی
#سعید خوشرو
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید