به گزارش نفت خبر، سال 1404 با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» آغاز شد. مولفهای که هر کشوری برای توسعه به آن نیازمند است. اما شرایط کنونی ایران، تولیدکنندگان را برای سرمایهگذاری جدید دچار تردید کردهاست. از سوی دیگر سرمایههای خارجی نیز به دلیل محدودیتهای بینالمللی امکان ورود به ایران را ندارند.
امین شاکری در خصوص سرمایه گذاری برای تولید به «نفت خبر» گفت: این موضوع یک راهبرد کلان اقتصادی است که در نظریههای اقتصاد توسعه، عامل محرک و مولفهای کلیدی محسوب میشود و اشتغال را نیز به دنبال دارد.
به گفته او، سرمایهگذاری در تولید یعنی منابع مالی به جای آنکه در بازارهای غیرمولد مانند طلا و ارز بروند به سمت تولید بیایند. ما نیز رهیافتی که برای خروج ایران از شرایط کنونی داریم، بهبود وضعیت تولید رقابتپذیر است. در واقع جریان نقدینگی باید به سمت تولید و توسعه صنعتی هدایت شود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران به انواع سرمایهگذاری اشاره کرد و ادامه داد: سرمایه گذاریهای داخلی معمولا در زیرساختهای تولید انجام میشود و تولیدکنندگان به منظور توسعه کسب و کار خود، آن را انجام میدهند. سرمایهگذاری خارجی نیز ورود پولهای خارجی به چرخه تولید کشور است. سرمایهگذاری خطرپذیر یا خلاقانه هم در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و حمایت از شرکتهای دانش بنیان موجب شده در این بخش آوردههای خوبی داشته باشیم.
او گفت: مهمترین خواسته سرمایهگذار داخلی این است که سیاستگذار از این مولفه درک درستی داشته باشد و راه را برای سرمایهگذاری هموار کند. تصمیمگیران باید بدانند که سرمایهگذاریهای جدید با چه مخاطراتی مواجه است.
به گفته شاکری، ایجاد ثبات اقتصادی و امنیت اقتصادی دو ضرورت برای ورود پول جدید به تولید است. در شرایطی که نرخ ارز با نوسانات زیادی روبروست، تولیدکننده نمیتواند برنامهریزی درستی برای آینده داشته باشد و در این وضعیت نمیتواند به توسعه کسب و کارش فکر کند. به عبارتی چشمانداز درستی از آینده وجود ندارد و این موضوع هر تولیدکنندهای را برای سرمایهگذاری جدید دچار تردید میکند. از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشت که سرمایه، جایی میرود که امنیت وجود داشته باشد نه تهدید. بنابراین نمیتوان امیدوار بود که در شرایط حال حاضر کشور، شاهد سرمایهگذاریهای قابل توجهی باشیم. مگر اینکه اتفاقات تازه ای بیافتد. ضمن اینکه سرمایهگذاری خارجی نیز به طور کلی با توجه به محدودیتهای بینالمللی امکانپذیر نیست.
او عنوان کرد: در حال حاضر موانع داخلی تولید به طور کامل حل نشدهاست. قانون رفع موانع تولید در بسیاری از موارد نادیده گرفته میشود. تولیدکنندهای که برای تداوم کسب و کار خود با هزاران مشکل روبرو است، چطور به سرمایهگذاری جدید فکر کند؟
شاکری با اشاره به اینکه باید جانمایی درستی برای سرمایهگذاری در سیاستها ایجاد شود، افزود: تولیدکننده باید بداند که تحت چه حمایتهایی قرار میگیرد تا بتواند چشمانداز درستتری برای آینده کسب و کارش داشته باشد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران با اشاره به لزوم سرمایهگذاری در صنایع مزیتدار گفت: به اعتقاد من سرمایهگذاری در پتروشیمی، فولاد، لیتیوم، معدن و اقتصاد دیجیتال با توجه به مزیتی که دارند، میتواند تا حدی به تحقق شعار سال کمک کند.
او همچنین عنوان کرد: صنایعی نیز تحت عنوان صنایع پیشران سالهاست که شکل گرفتهاند و برای آنها نیز باید برنامههای توسعهای تعریف کرد. باید به سمتی حرکت کنیم که بهرهوری سرمایه ایجاد شود. این موضوع در موفقیت کشور نقش اساسی دارد.
انتهای پیام
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید