naftkhabar-header-2k

نفت، گاز

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد

تداوم مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۳:۵۰

0
0
تداوم مازاد عرضه نفت در بازارهای جهانی

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که با وجود پیش‌بینی‌های محتاطانه درباره تولید نفت شیل آمریکا، عرضه جهانی نفت امسال با سرعتی بیشتر از انتظار افزایش خواهد یافت. این افزایش بیشتر به‌دلیل برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه از سوی هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) روی می‌دهد.

این آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که عرضه جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ به‌طور میانگین یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت که ۳۸۰ هزار بشکه در روز بیشتر از برآوردهای پیشین است.

افزایش تولید اوپک‌پلاس و تأثیر آن بر قیمت‌ها

پس از تصمیم اوپک‌پلاس برای سرعت‌بخشی به تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماه‌های مه و ژوئن، عرضه نفت در بازار جهانی افزایش یافته است. این روند، همراه با نگرانی‌های ناشی از سیاست‌های اقتصادی دولت آمریکا، سبب کاهش قیمت نفت به پایین‌ترین سطح خود در چهار سال اخیر شده است.

کاهش رشد تقاضای جهانی نفت

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین پیش‌بینی خود درباره رشد تقاضای نفت در سال جاری میلادی را ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و آن را به ۷۴۰ هزار بشکه در روز رساند، اما انتظار می‌رود این رقم در ادامه سال کاهش یابد و از ۹۹۰ هزار بشکه در روز در سه‌ ماهه نخست سال به ۶۵۰ هزار بشکه در روز برسد.

این نهاد در گزارش خود تأکید کرد: نشانه‌هایی از کاهش رشد تقاضای جهانی نفت ممکن است اکنون نمایان شود.

پس از توافق اوپک‌پلاس برای افزایش تولید در ماه ژوئن، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که عربستان تنها کشوری است که با توجه به سطح کنونی تولید خود، ظرفیت لازم را برای بازگرداندن بشکه‌های نفت به بازار دارد.

مازاد عرضه نفت در بازار جهانی ادامه دارد

براساس تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ به‌طور میانگین ۱۰۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود که نسبت به برآورد پیشین افزایش یافته است.

با این حال پیش‌بینی مازاد عرضه جهانی تغییر چندانی نکرده است و طبق محاسبات رویترز، این مقدار به ۷۳۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که کمی بالاتر از ۷۱۰ هزار بشکه در روز ماه گذشته است.

در سال آینده، آژانس بین‌المللی انرژی رشد تقاضای نفت را به‌طور میانگین ۷۶۰ هزار بشکه در روز پیش‌بینی کرده، در حالی‌ که مقدار عرضه روزانه ۹۷۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت که همچنان نشان‌دهنده تداوم مازاد عرضه در بازار است.

تأثیر کاهش قیمت نفت بر روسیه و تولید نفت شیل

این گزارش همچنین برآورد رشد تولید نفت شیل آمریکا را برای سال ۲۰۲۵، ۴۰ هزار بشکه در روز و برای سال ۲۰۲۶ میلادی ۱۹۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.

آژانس بین‌المللی انرژی تأکید کرد: یکی از فوری‌ترین پیامدهای افت قیمت نفت، کاهش تولید نفت شیل آمریکا خواهد بود.

این نهاد افزود که انتظار دارد فعالیت‌های حفاری در سه‌ماهه آینده بیشتر کاهش یابد. شرکت‌های مستقل فعال در حوزه نفت شیل تاکنون ۱۴ دکل حفاری را از برنامه عملیاتی خود خارج کرده‌اند.

از سوی دیگر، بر اساس گزارش این نهاد، کاهش قیمت نفت بر اقتصاد روسیه نیز تأثیر گذاشته است. درآمدهای نفتی این کشور در ماه آوریل به ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید که پایین‌ترین سطح از ژوئن ۲۰۲۳ تاکنون است.

با وجود رسیدن تولید نفت روسیه به روزانه ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و رشد صادرات روزانه به ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه، درآمدهای نفتی این کشور همچنان کاهش یافته است.

رکورد فروش خودروهای برقی و تأثیر آن بر تقاضای نفت

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که فروش خودروهای برقی در سال ۲۰۲۵ از ۲۰ میلیون دستگاه فراتر خواهد رفت و حدود یک‌چهارم از کل فروش جهانی خودرو را شامل خواهد شد.

براساس این گزارش، فروش خودروهای برقی در چین به ۱۴ میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید که نشان‌دهنده رشد خیره‌کننده این صنعت در این کشور است.

باوجود افزایش فروش خودروهای برقی، این نهاد پیش‌بینی کاهش تقاضای نفت ناشی از رشد خودروهای الکتریکی را تعدیل کرده و آن را از ۶ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۳۰ به ۵ میلیون بشکه در روز کاهش داده است. این در حالی است که میزان جابه‌جایی نفت توسط خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

انتهای پیام


#رویترز
#آژانس بین المللی
#نفت
#بازارهای جهانی
#اوپک‌-پلاس
#حمید-بورد
#نفت خبر
#اوپک
#عربستان
#محسن پاکنژاد
#شرکت ملی نفت ایران
#وزارت نفت
لینک کوتاه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید